Woman Seated on Textile Applying Suncsreen

Summerproof skincare: verzorg je huid in de zon

De zomer is de tijd van het jaar waarin we allemaal naar buiten trekken om van de zon te genieten. Het warme weer, de langere dagen en de vakantie vibes maken het verleidelijk om elke zonnestraal mee te pikken. Voor je het weet is de zomer namelijk weer voorbij. Maar, terwijl we genieten van die oh-zo verraderlijke zon, is het belangrijk om onze huid goed te verzorgen. In deze blog vertellen we je dan ook enkele tips om je huid summerproof te maken en te houden, zodat je stralend de zomer door komt. Lees je gauw verder?

#1 Gebruik altijd zonnebrandcrème

We weten het. Wij vinden zonnebrandcrème ook echt verschrikkelijk. Je huid gaat er van glanzen en van de verkeerde zonnebrand krijgen we alleen maar meer verstopte poriën. Toch is zonnebrandcrème zonder twijfel het allerbelangrijkste in je skincare routine. Een goede zonnebrandcrème beschermt je namelijk huid tegen schadelijke UV-stralen die verbranding, vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker kunnen veroorzaken. Mocht je je afvragen welke zonnebrandcrème goed is voor jou, kijk dan of je een professional kan raadplegen, zoals die onder andere bij Douglas rondlopen!

#2 Hydrateer, hydrateer, hydrateer

De zon kan je huid snel uitdrogen, dus het is cruciaal om je huid goed gehydrateerd te houden. We hebben hiervoor de volgende tips:

  • Gebruik een lichte, hydraterende gezichtscrème en bodylotion die snel intrekt en je huid de hele dag door gehydrateerd houdt.
  • Overweeg ook om een hydraterend serum onder je zonnebrandcrème te gebruiken voor extra hydratatie.
  • Drink daarnaast voldoende water gedurende de dag om je huid van binnenuit te hydrateren.

Shine bright, darling!

#3 Bescherm je lippen

Vaak vergeten, maar net zo belangrijk: je lippen. De huid op je lippen is dun en gevoelig, waardoor ze extra kwetsbaar zijn voor de zon. Gelukkig zijn er ook producten in de wereld van huidverzorging die dit stukje lichaam kunnen beschermen. Gebruik bijvoorbeeld een lippenbalsem met SPF om je lippen te beschermen en uitdroging en verbranding van de zon te voorkomen. Een gekleurde lippenbalsem met SPF kan een leuke en stijlvolle manier zijn om je lippen te verzorgen en je zomerlook compleet te maken.

#4 Vergeet de aftersun niet

Na een dag in de zon is je huid vaak wat droger en kan ze wel wat extra verzorging gebruiken. Aftersun-producten zijn speciaal ontwikkeld om je huid te kalmeren en te hydrateren na blootstelling aan de zon. Kies een aftersun met verkoelende ingrediënten zoals aloë vera om roodheid te verminderen en je huid te herstellen.

Daarnaast kunnen we je nog als laatste tip geven om beschermende kleding te dragen. Het is misschien verleidelijk om de hele dag in je bikini te paraderen, maar je huid vindt dat absoluut niet zo. De uitspraak ‘vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje’ is ook niet iets wat eerder regel dan uitzondering moet worden. Dus, een mooie cover-up en een gave pet zijn mooie oplossingen om je door de dag te trekken. Voor nu zouden we zeggen, investeer in een goede huidverzorging en geniet op je oude dag ook nog van een gave huid!

Mail