brown wooden framed yellow padded chair

5 tips voor het creëren van een gezellige woonkamer

Je huis is de plek waar je helemaal tot rust komt. Dé plek waar je lekker op de bank kruipt met een dekentje en misschien wel wat lekkers. Des te belangrijker dat jij je helemaal thuis voelt. Je thuis voelen is heel erg persoonlijk en kun je op vele manieren interpreteren. We helpen je graag om je huis nog nét iets gezelliger te maken. Met behulp van deze 5 tips wil je misschien helemaal de deur niet meer uit. Lees snel verder!

  1. Gebruik natuurlijke kleuren en materialen 

Misschien is het je al wel bekend, maar aardetinten geven een rustige, kalme sfeer. Dat is juist wat je wil. Kleuren zoals beige, bruin, olijfgroen en zelfs terracotta zorgen voor rust in je huis. De kleuren scheppen een warme sfeer. In tegenstelling tot de natuurtinten zijn bijvoorbeeld grijs, geel en lichtblauw kleuren die veel koeler zijn en dus een killere sfeer in je huis brengen. 

Materialen zoals hout, rotan, linnen en natuursteen zorgen voor een rustige en natuurlijke uitstraling in je interieur. Houten meubels of accessoires, zoals een houten salontafel of een rieten mand, zorgen voor een warme, voegen textuur toe aan de ruimte. Het hoeven niet hele grote veranderingen te zijn. Waar begin jij mee?

  1. Breng natuur naar binnen

Een beetje groen doet iedereen goed. Kamerplanten zijn niet alleen erg gezellig, maar zorgen ook voor een betere luchtkwaliteit in huis. Planten zorgen voor een beetje kleur en voegen leven toe aan je interieur. Daarnaast kunnen grote planten strategisch geplaatst worden om voor extra privacy.

  1. Kies comfortabele meubels 

De woonkamer is een plek waar je over het algemeen veel uren doorbrengt, of het nu gaat om ontspannen na een lange dag, tijd doorbrengen met familie en vrienden, of gewoon genieten van een goed boek. Des te belangrijker is het dat de meubels in deze ruimte niet alleen stijlvol zijn, maar ook comfortabel zitten en liggen. Een zachte, goed ondersteunende bank vormt het hart van de woonkamer en nodigt uit om lekker te ontspannen. Voeg daarbij zachte kussens en warme plaids en je zorgt direct voor een huiselijke sfeer. Het combineren van comfort en stijl in je woonkamer zorgt ervoor dat het een plek wordt waar je met plezier veel tijd doorbrengt.

  1. Zorg voor sfeervolle verlichting 

Verlichting speelt misschien wel de grootste rol in de sfeer van je woonkamer. In heel erg vel, wit licht vindt bijna niemand het prettig om te zitten. Mix verschillende lichtbronnen met elkaar zoals staande lampen, wandlampen en kaarsen om een warme, uitnodigende uitstraling te creëren. Ook is het aan te raden om dimmers te gebruiken, zodat je eenvoudig de verlichting aan kunt passen: helder licht voor lezen en zachtere verlichting voor ontspanning.

  1. Voeg een persoonlijke touch toe

Door persoonlijke elementen toe te voegen aan je woonkamer, maak je de ruimte echt van jou. Hierdoor zorg je ervoor dat je woonkamer niet alleen functioneel is, maar ook karakter en warmte uitstraalt. Denk hierbij aan aan familiefoto’s in mooie lijsten, kunstwerken die je inspireren of misschien zelfs souvenirs van je favoriete vakantiebestemmingen. Deze persoonlijke items vertellen jouw verhaal en geven de ruimte een unieke uitstraling die niemand anders heeft.

Een gezellige woonkamer vraagt om zorg en aandacht voor detail, maar misschien het belangrijkste wel: het beschermen van je waardevolle bezittingen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Of het nu gaat om schade door brand, water of het missen van persoonlijke spullen door diefstal. Daarom is het verstandig om een goede inboedelverzekering af te sluiten, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je prachtige en gezellige woonkamer. Met de Inboedelverzekering InShared.nl ben je verzekerd van optimale dekking voor je spullen, waardoor je zorgeloos kunt wonen, wetende dat alles goed geregeld is.

Mail